Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ- GILLIAN FLYNN






Μετά τα Αιχμηρά Αντικείμενα, επιστρέψαμε γρήγορα στη Φλίν με ένα ακόμα πιο δυνατό βιβλίο, τον Σκοτεινό Τόπο. Ο Στίβεν Κίνγκ το χαρακτήρισε ως "υπνωτιστικά μακάβριο", εγώ με μία λέξη θα πω ΠΑΡΑΝΟΙΑ. ΄Εκλεισα το βιβλίο και έψαχνα να βρω ποιός από τους χαρακτήρες μέσα ήταν στα καλά του. Προφανώς κανένας!
Η 32χρονη σήμερα Λίμπι Ντέι, ξεκινά μια έρευνα για το παρελθόν της, τότε που στα 7 της χρόνια έγινε μάρτυρας της δολοφονίας της οικογένειάς της σε ένα αγρόκτημα στο Κινάκι των ΉΠΑ, για την οποία κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε ισόβια, έπειτα από δική της μαρτυρία, ο 15χρονος τότε αδερφός της, ο οποίος επίσης κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε Σατανιστική οργάνωση. Η Λίμπι του σήμερα, αρχίζει να αμφιβάλλει για τη κατάθεσή της καθώς και για την ενοχή του αδερφού της και ξεκινά να σκαλίζει το παρελθόν.
Η Φλιν οργανώνει και πλάθει την ιστορία μέσα από κεφάλαια που αφορούν τον κάθε χαρακτήρα της οικογένειας. Ο αναγνώστης βλέπει τα γεγονότα μέσα από τα μάτια κάθε μέλους της δολοφονημένης οικογένειας, του "δολοφόνου" αλλά και της ηρωίδας.
Μου αρέσει η Φλίν καθώς προσπαθεί να κάνει το κεντρικό χαρακτήρα του βιβλίου όσο πιο αντιπαθή μπορεί στα μάτια του αναγνώστη. Εδώ, όπως και στα Αιχμηρά Αντικείμενα η ηρωίδα είναι διαταραγμένη προσωπικότητα, με αρκετά ψυχικά τραύματα, ανασφαλής, σκληρή με τάσεις αυτοκαταστροφής και χωρίς συναισθήματα.
Η υπόθεση λύνεται στο τέλος και σε αυτό η Φλιν δεν μας έχει αφήσει ποτέ παραπονεμένους. Πρόκειται για μια εξαιρετική συγγραφέα και αν και η βιβλιογραφία της είναι ακόμα μικρή έχει μπροστά της πολύ μέλλον.
Στις ευχαριστίες του βιβλίου η Φλιν αναφέρεται με μια συγγνώμη στη μητέρα της που μέχρι τώρα στα βιβλία της την παρουσιάζει σαν σατανική δολοφόνο ή δολοφονημένη και της υπόσχεται ένα καλύτερο χαρακτήρα στο μέλλον.. Για να δούμε αν αυτό συμβαίνει στο Κορίτσι που Εξαφανίστηκε...!
Αυτό το μήνα ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας , η οποία θα προβληθεί στους κινηματογράφους το 2014. Πρωταγωνίστρια στο ρόλο της Λίμπι… Η Σαρλίζ Θέρον!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου