Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΒΟΥΒΗ ΚΡΑΥΓΗ-KARIN FOSSUM



Για την Fossum είχα ακούσει τα καλύτερα. Παλαιάς σχολής συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, βασίλισσα του εγκλήματος κτλ. Διάλεξα λοιπόν να την γνωρίσω μέσα από τη Βουβή Κραυγή. Ένα από τα βιβλία της που έχει γίνει best seller και όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια.
Η υπόθεση αφορά ένα μεσήλικα, ο οποίος ταξιδεύει από ένα χωριό στην Νορβηγία προς την Ινδία. Εκεί γνωρίζει και παντρεύεται μια νεαρή Ινδή, η οποία καλείται να μετακομίσει στη Νορβηγία ώστε να μείνει μαζί του. Κατά την άφιξή της, κάποιες συνθήκες δεν του επιτρέπουν να την παραλάβει από το αεροδρόμιο και μετά από λίγες μέρες η ίδια βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή άγρια δολοφονημένη. Αυτά τα ολίγα..
Και κάπου εκεί έχουμε το δόλιο μεσήλικα, έναν αστυνομικό που υποτίθεται ότι είναι ο ήρωας της συγγραφές (αλλά είναι δεν είναι στο βιβλίο) και ένα μάτσο χωριάτες που όλοι λίγο πολύ ξέρουν αλλά δε μιλάνε.
Ενώ η υπόθεση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και η γραφή της Σουηδέζας συγγραφέα δεν αφήνει περιθώρια για μονοτονία, προσωπικά βρήκα το βιβλίο λίγο ενοχλητικό. Και όχι γιατί αναδύει το πρόβλημα της ξενοφοβίας στην Ευρώπη αλλά γιατί το βιβλίο φαίνεται να μην πηγαίνει πουθενά.
Το δολοφόνο δεν τον μάθαμε ποτέ ούτε και το κίνητρο. Κάπως έτσι γράφει τον επίλογο η Fossum. Mπορεί  να είναι αυτός, μπορεί ο άλλος και όλα καλά..
Αξίζει να διαβαστεί για να γνωρίσει κάποιος την Karin Fossum, αν και πιστεύω ακράδαντα ότι έχει γράψει και καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου