Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ-JO NESBO



Ρώτησα δύο τρείς γνωστούς που διάβασαν τη Λεοπάρδαλη πώς τους φάνηκε το νέο βιβλίο (για τα ελληνικά δεδομένα) του Νέσμπο. Πάνω κάτω όλοι είχαμε την ίδια άποψη: "Τί έγραψε πάλι ο άνθρωπος". Ειλικρινά, δεν περίμενα να διαβάσω κάτι καλύτερο μετά τον Χιονάνθρωπο και αυτό γιατί εμπειρικά ύστερα από κάτι τόσο επιτυχές είμαστε συνηθισμένοι σε κάτι πιο.. μέτριο. Ωστόσο, Νέσμπο είναι αυτός και μας διαψεύδει, αλλά δεν μας πειράζει καθόλου.
Ύστερα από την σύλληψη του Χιονάνθρωπου και την παραίτηση του Χάρι από την αστυνομία, ο Νέσμπο μας μεταφέρει στο Χόνγκ Κόνγκ. Εκεί, ο επιθεωρητής επιδίδεται στο αγαπημένο του σπορ, το Jim Beam. Βρίσκει και άλλα χόμπι όπως ο τζόγος, η μαριχουάνα και λίγο πολύ τον κυνηγά η μισή Κινεζική μαφία. Κάπου εκεί τον βρίσκει και τον μαζεύει το Ανθρωποκτονιών και επιστρέφει πίσω στο Όσλο, ώστε να βοηθήσει στην έρευνα φόνων που λίγο πολύ θυμίζουν τεχνικές ενός νέου serial killer αλλά και να επισκεφτεί τον άρρωστο πατέρα του στο νοσοκομείο.
Δυνατή υπόθεση, πολύ περιπέτεια, το μυαλό του Χόλε παίρνει μπρός και η Ράκελ μας αφήνει στην ησυχία μας. Τί άλλο θέλουμε..!!! Η αλήθεια είναι ότι εδώ ο δολοφόνος δεν διαθέτει την  ευφυία του Χιονάνθρωπου, όμως πολλά σημεία του βιβλίου θυμίζουν ακριβή υπερπαραγωγή. Ενώ ο Νέσμπο προτιμά να φτιάξει μια ιστορία με πολύ φαντασία αλλά και εκδίκηση.
Το φθινόπωρο αναμένουμε το Phantom στην Ελλάδα ενώ ήδη είναι έτοιμο και το Politi, για τα οποία ήδη οι πωλήσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο.
Παρακάτω μια ιδέα της Λεοπάρδαλης με το trailer του βιβλίου...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου