Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ:CAMILLA LACKBERG



Τον Αύγουστο είπαμε να ομορφύνουμε λίγο το μπλόγκ με ένα αφιέρωμα στην Σουηδέζα Καμίλα Λάκμπεργκ..
Η Λάκμπεργκ γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1974 στη Φιελμπάκα της Σουηδίας, εκεί όπου και λαμβάνουν τόπο όλες οι ιστορίες των βιβλίων της. Η πρώτη συγγραφική της απόπειρα έρχεται σε πολύ μικρή ηλικία, στα 5, όπου εκδίδει ένα παραμύθι με τίτλο The Goblin.
Μετέπειτα, σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ και εργάζεται για μερικά χρόνια στην Στοκχόλμη ως οικονομολόγος. Δυστυχισμένα χρόνια τα αποκαλεί η ίδια, μέχρι που παρακολουθεί ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής (δώρο από τον σύζυγό της). Μετά από αυτό παραιτείται από την εργασία της και αφοσιώνεται στο γράψιμο.
Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Η Παγωμένη Πριγκίπισσα εκδίδεται το 2003 και αμέσως ξεχωρίζει αφού γίνεται παγκοσμίως best seller. To 2004, ακολουθεί η συνέχειά του, ο Ιεροκήρυκας. Το 2005, τα Οικογενειακά Μυστικά και το 2006  το βιβλίο Σε Ζωντανή Μετάδοση. Το τελευταίο βιβλίο της σειράς που κυκλοφορεί στη χώρα μας είναι Το Παιδί από τη Γερμανία ενώ μέχρι και την άνοιξη του 2014 αναμένουμε τη Γοργόνα και το Φαροφύλακα... Μέσα σε όλα αυτά η Λάκμπεργκ έγραψε και ένα βιβλίο μαγειρικής με συνταγές της Φιελμπάκα (!).
Κεντρικοί ήρωες σε όλα τα βιβλία της Λάκμπεργκ είναι η συγγραφέας Ερίκα και ο επιθεωρητής Πάτρικ. Οι ιστορίες αλλάζουν από βιβλίο σε βιβλίο αλλά οι κεντρικοί χαρακτήρες μένουν ίδιοι και κάθε φορά παράλληλα με κάθε ιστορία παρακολουθούμε και τη ζωή τους στη Φιελμπάκα. Φαντασία, αγωνία και απίστευτο χιούμορ είναι όλα τα χαρακτηριστικά της Λάκμπεργκ, τα οποία δεν λείπουν από κανένα από τα έργα της. Σίγουρα, μία από τις καλύτερες νεότερες Σκανδιναβές συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων, η οποία έχει πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα ενώ βρίσκεται σταθερά μέσα στη λίστα των best sellers παγκοσμίως.
Η Καμίλα Λάκμπεργκ σήμερα διαμένει στην Στοκχόλμη με το ( κούκλο)  σύζυγό της και τα τρία παιδία τους ενώ όπως αναφέρει έχει σκοπό να γράφει για πολλά χρόνια (..δεν μας χαλάει..)!
Αξίζει κάποιος να ρίξει μια ματιά στο site της όπου και υπάρχει ενότητα με συμβουλές για γραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων, ή όπως το ονομάζει η ίδια, Crime School.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου