Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ- ARNALDUR INDRIDASON



Oμολογώ ότι μετά το τέλος αυτού του βιβλίου δεν μου έμεινε ούτε ένα όνομα από τους Ισλανδούς χαρακτήρες.  Μου έμεινε ωστόσο μια θετική άποψη για τον Indridason, άγνωστο για μένα συγγραφέα πριν από αυτό το βιβλίο. Μου έμεινε επίσης μια ιστορία, την οποία διάβασα τόσο εύκολα και ακούραστα που με έκανε να αναζητήσω και άλλα έργα του ίδιου.
Η ιστορία μας μεταφέρει κάπου μεταξύ Ρέκιαβικ του σήμερα και του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Όλα αυτά στην περίοδο της άνοιξης όπου η λέξη νύχτα είναι άγνωστη στην Ισλανδία.
Η εύρεση ενός ανθρώπινου σκελετού θαμμένο σε ένα λόφο οδηγεί σε μια έρευνα που καταλήγει περίπου 70 χρόνια πίσω. Παράλληλα, ο συγγραφέας μας συστήνει τον αρμόδιο επιθεωρητή της έρευνας και την ομάδα του. Ο ίδιος προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της διαλυμένης οικογένειάς του ενώ η αφήγηση της ιστορίας μεταφέρεται από το παρόν στο παρελθόν και το αντίθετο.
Ο επίλογος του βιβλίου πάνω κάτω είναι αναμενόμενος. Ωστόσο, η πορεία μέχρι εκεί και η δραματική αφήγηση είναι αυτά τα οποία αξίζουν στην όλη ανάγνωση. Γενικά, για όσους είναι λάτρεις των σκανδιναβικών αστυνομικών μυθιστορημάτων το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Διαβάστε το γιατί πιο άλλο βιβλίο θα σας ταξιδέψει στο όμορφο Ρέκιαβικ..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου