Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: GILLIAN FLYNN




Η Τζίλιαν Φλίν μπορεί να μη κουβαλάει μια τεράστια βιβλιογραφία και να περιορίζεται στην συγγραφή τριών βιβλίων. Πρόκειται όμως για τρία εξαιρετικά βιβλία, το ένα καλύτερο από το άλλο. Γι αυτό λοιπόν την ξεχωρίσαμε και πολλοί πιστεύουν σε αυτή.
Η Φλιν γεννήθηκε στο Μιζούρι το 1974 από γονείς καθηγητές. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας αγγλική λογοτεχνία και Δημοσιογραφία. Αργότερα, μετακομίζει στο Σικάγο, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα με την οικογένειά της, όπου συνεχίζει πάνω στις σπουδές της δημοσιογραφίας με ειδίκευση το αστυνομικό ρεπορτάζ.
Στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της (10 χρόνια) αφοσιώθηκε στην κριτική ταινιών για το περιοδικό Entertainment Weekly. Το 2006, γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Αιχμηρά Αντικείμενα, για το οποίο γράφει τα καλύτερα και ο μάστερ Στίβεν Κίνγκ. Το 2009, επανέρχεται με τον Σκοτεινό Τόπο, το οποίο αποσπά βραβεία και αναμένεται να γυριστεί σε ταινία με πρωταγωνίστρια την Σαρλίζ Θέρον στο ρόλο της Λίμπι Ντέι. Το τελευταίο της βιβλίο, Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2012 και ήδη έχει αποσπάσει θετικές κριτικές και προορίζεται για ταινία. Ενώ στα σκαριά βρίσκεται και το νέο της βιβλίο (ο τίτλος δεν μας έχει ακόμα αποκαλυφθεί).
Απίστευτες ιστορίες, τρόμος, τρέλα και σενάρια πλασμένα για ταινίες. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της Φλίν. Επιλέγει πάντα ηρωίδες γυναίκες και τους δίνει τον πιο επικίνδυνο και ανισόρροπο χαρακτήρα που μπορεί κάποιος να φανταστεί.
Διάβασα πρόσφατα μια συνέντευξή της, στην οποία μας φανέρωσε την αγάπη της για τον Μουρακάμι (εκεί την αγάπησα και εγώ παραπάνω) και στην οποία δήλωσε κατηγορηματικά "Ποτέ μην διαβάζεις Μουρακάμι στο μήνα του μέλιτος".. Κάτι θα ξέρει..!
Αξίζει να διαβαστεί η συνέντευξή της στην οποία αναφέρθηκε στις επιρροές της, στη κρίση αλλά και στην Ελλάδα.. http://www.lifo.gr/mag/features/3290

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου