Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ-GILLIAN FLYNN



 Το τρίτο βιβλίο της συγγραφέα Τζίλιαν Φλίν. Έχοντας διαβάσει και τα τρία θα έλεγα ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο.  Αν θέλετε να πείσετε κάποιον ότι ο γάμος είναι κακή ιδέα απλά δώστε του να διαβάσει αυτό το βιβλίο. Στο Κορίτσι που Εξαφανίστηκε η Φλίν απλά λέει ότι ο γάμος και οι σχέσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Στην υπόθεση μας παρουσιάζεται ένα παντρεμένο ζευγάρι, ο Νικ και η Έιμι που ζουν κάπου στο (αγαπημένο της Φλιν) Μιζούρι των ΗΠΑ. Τα πρώτα κεφάλαια περιορίζονται στη γνωριμία και το γάμο τους και έχουν λίγο ρομαντική προδιάθεση. Και πάνω που πας να ξενερώσεις.. Η Έιμι εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Η αστυνομία αρχίζει την έρευνα και ο Νικ θεωρείται ύποπτος.
Στο ενδιάμεσο βγαίνουν στο φως μυστικά που αποδεικνύουν ότι η έγγαμη ζωή δεν ήταν τόσο ρόδινη και κάπως έτσι ξεκινά ένα παιχνίδι επικράτησης του ισχυρού.
Όλα αποκαλύπτονται από τα μέσα του βιβλίου και μετά οπότε δεν θα επεκταθώ περαιτέρω. Θα σταθώ μόνο σε τρία σημεία σχετικά με το τρίτο βιβλίο της Φλιν : 1) Είναι όλοι τρελοί 2) Η ηρωίδα κινείται στα όρια της σχιζοφρένειας (ίσως και να τα ξεπερνάει 3) Η Φλίν έκανε πράξη την υπόσχεσή της. Η μητέρα της ηρωίδας αυτή τη φορά δεν είναι ούτε παρανοική δολοφόνος, ούτε νεκρή!
Το βιβλίο είναι τρομακτικό και σοκαριστικό. Και αν όχι για την υπόθεση, όπως ο Σκοτεινός Τόπος, αλλά γιατί η Φλιν καταπιάνεται με τον τομέα των σχέσεων και με το πώς μια σχέση από μια ρομαντική υπόθεση μπορεί να γίνει μια εκδικητική μανία μέσα από την οποία ο καθένας βγάζει το χειρότερο εαυτό του. Ο επίλογος.. ακόμα πιο ενοχλητικός!
                                                  Η ΤΑΙΝΙΑ

Μετά από τα Αιχμηρά Αντικείμενα και τον Σκοτεινό Τόπο, Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε εξασφάλισε στη Φλιν μια επιταγή με 7ψήφιο αριθμό αφού πρόσφατα η 20th Century Fox αγόρασε τα δικαιώματα της ταινίας, τα γυρίσματα της οποίας ξεκινούν τον Σεπτέμβριο 2013 και θα προβληθεί στους κινηματογράφους το 2014. Στο ρόλο τους Νικ θα είναι ο Ben Affleck (ταιριάζει απόλυτα) ενώ ο ρόλος της Έιμι δόθηκε στην Rosamund Pike. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τη μετάλλαξη της από την Jane της Περηφάνιας και Προκατάληψης σε ηρωίδα της Φλιν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου