Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΑΙΧΜΗΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ-GILLIAN FLYNN





Όταν ο μαέστρος του θρίλερ, Στίβεν Κίνγκ, αναφέρει για το βιβλίο της Φλιν οτι είναι ότι καλύτερο έχει διαβάσει τα τελευταία τριάντα χρόνια, τότε δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις.
Τα Αιχμηρά Αντικέιμενα, είναι το πρώτο βιβλίο που έγραψε η πρώην δημοσιογράφος και κριτικός Τζίλιαν Φλιν. Πρόκειται για ένα καθαρά ψυχολογικό θρίλερ, σύνηθες για μια πρωτοεμφανιζόμενη αμερικανίδα συγγραφέα.

Η υπόθεση περιγράφει μια νεαρή δημοσιογράφο από το Σικάγο, η οποία αναγκάζεται να μεταβεί στη γενέτειρά της, στο Μιζούρι, ώστε να καλύψει το ρεπορτάζ, σχετικά με την πρόσφατη δολοφονία δύο μικρών κοριτσιών στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η ηρωίδα επανασυνδέεται με την οικογένειά της και αντιμετωπίζει μυστικά που είχε θάψει στο παρελθόν.
Στην πραγματικότητα, τα Αιχμηρά Αντικείμενα καθηλώνουν τον αναγνώστη. Οι ύποπτοι εναλλάσσονται, το μυστήριο εξελίσσεται από σελίδα σε σελίδα και δεν υπάρχει καμία υποψία για τον δολοφόνο μέχρι και τη τελευταία σελίδα.

Προσωπικά, βρήκα την Φλιν, αν και νέα συγγραφέα, εξαιρετική. Το βιβλίο θα μπορούσε να είναι άνετα σενάριο για ταινία. Ωστόσο, προτιμώ την ιστορία σε σελίδες χαρτιού. Η ίδια γράφει ωμά, χωρίς να θέλει να δείξει κάποια ευαίσθητη ή ρομαντική πλευρά. Περιγράφει την ηρωίδα ώς κάτι καθημερινό, με ατέλειες και με αδυναμίες. 

Η Τζιλιαν Φλιν έχει γράψει ακόμα δυο βιβλία με παρόμοια επιτυχία. Σύντομα λοιπόν θα επανέλθουμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου