Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ARNE DAHL

Άλλο ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα απο τον Σουηδό Arne Dahl ή κατά κόσμον Jan Arnald. Ένα όνομα βέβαια που ποτέ δεν θα συγκρατήσουμε γιατί τον γνωρίσαμε ως Dahl και αυτό φτάνει.

Τo Μπλούζ της Ευρώπης έχει γίνει ήδη best seller και αυτό φαινόταν ήδη από την υπόθεση. Αυτή τη φορά ο συγγραφέας οδηγεί τη διάσημη Ομάδα 'Αλφα σε ένα κύκλο δολοφονιών ανά την Ευρώπη και τους φέρνει αντιμέτωπους με το οργανωμένο έγκλημα αλλά και το νεοναζισμό. Περισσότερα δεν χρειάζεται να πούμε γιατί θα χαρακτηριστώ ώς spoiler.
Eδώ ο Dahl, όπως και ο Mankell, δεν μένει ανεπηρέαστος από τα κοινωνικά προβλήματα, αν και ο ίδιος δεν διστάζει να βουτήξει πιο βαθιά στην ιστορία και να αναδείξει ένα θέμα ταμπού για την Σουηδία. 


Αν και αστυνομικό μυθιστόρημα θα μπορούσα να πώ οτι ο λόγος του σε αρκετά σημεία είναι "ποιητικός". Δεν λείπουν οι ιστορικές, κοινωνιολογικές εκφάνσεις..ακόμα και η ελληνική μυθολογία.


Για όποιον το διαβάσει ή το έχει ήδη διαβάσει,προτείνω να ρίξει μια ματία σε μια εξαιρετική Σουηδική μινι σειρά βασισμένη στο βιβλίο, η οποία προβλήθηκε πρόσφατα απο το BBC.
Παρακάτω μια παρουσίαση της Ομαδας Αλφα.. (οπως την έδειξε το BBC).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου