Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

THE BAT-JO NESBO



Το πρώτο βιβλίο του Νέσμπο με ήρωα το Χάρι Χολε. Όταν ξεκίνησα να το διαβάζω ένιωσα σαν να ανακάλυψα την Αμερική. Και όσο έμπαινα μέσα στην ιστορία δεν μου φάνηκε τίποτα παράξενο. Ο Χολε εδώ δεν πίνει σε μπαρ του Όσλο αλλά του Σίδνει.

Ύστερα από ένα δυστύχημα στο οποίο βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, ο επιθεωρητής στέλνεται από την υπηρεσία στην Αυστραλία, ώστε να βοηθήσει στη διαλεύκανση της δολοφονίας μιας νεαρής Νορβηγίδας αλλά και να σώσει τη καριέρα του. Εκεί συνεργάζεται με τους ντόπιους ντετέκτιβ (ολίγον "πειραγμένοι" κ αυτοί) και σύντομα η υπόθεση μετατρέπεται σε κυνήγι ενός έξυπνου serial killer.


Έχοντας διαβάσει μέχρι και τα πιο πρόσφατα βιβλία του Νέσμπο θα έλεγα οτι ο τρόπος γραφής του είναι λιγότερα ώριμος αλλά ακόμα και εδώ ξεχωρίζει. Εξαιρετική πλοκή, έξυπνοι διάλογοι, διασκεδαστικοί χαρακτήρες και πολύ Αυστραλέζικη κουλτούρα.
Στο Bat μαθαίνουμε πολλά για το παρελθόν του Χολε, για την οικογένειά του, για τύψεις και προβληματισμούς που τον ακολουθούν μέχρι και στο τελευταίο βιβλίο. Αν και τον γνωρίζουμε νεότερο παραμένει οξυδερκής, κυνικός και προβληματισμένος.
Το τέλος του βιβλίου προσωπικά το βρήκα πολύ..κινηματογραφικό...Όχι οτι δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτό ο Νέσμπο!


Τι βιβλίο δεν θα το βρείτε στα ελληνικά καθώς δεν έχει μεταφραστεί (ακόμα) απο τους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, όπως και το δεύτερο της σειράς Cockroaches (τι όνομα!), για το οποίο πλέον ξεκινάμε ένα αγώνα αναζήτησης...
 

Καλή μας επιτυχία..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου