Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ-JO NESBO

Σίγουρα οι φαν του Νέσμπο διαβάζοντας το Λυτρωτή είπαμε οτι δεν είναι από τα αγαπημένα μας βιβλία,καθάρα από θέμα υπόθεσης. Σίγουρα όμως είναι από αυτά που δεν μπορείς να παρακάμψεις.
Φυσικά, να διαβάσεις Νέσμπο και να βαρεθείς δεν υπάρχει περίπτωση. Το χειρότερο που μπορεί να πάθεις με τον Λυτρωτή είναι να το τελειώσεις σε 3 ημέρες αντί για δύο (είναι κ αυτό 600 σελίδες).


Πληρωμένοι δολοφόνοι και ο Στρατός Σωτηρίας κάνουν την εμφάνισή τους αυτή τη φορά..και ο Χάρι Χόλε εννοείται κάπου στη μέση! Εδώ ο Νέμπο ίσως και να καταπιάνεται για πρώτη φορά με το θέμα της πίστης, της συγχώρεσης αλλά και της λύτρωσης.
Ξεκίνησα το βιβλίο γνωρίζοντας ότι ο επιθεωρητής αυτή τη φορά κυνηγά έναν επαγγελματία δολοφόνο με το παρατσούκλι ο Λυτρωτής. Τελειώνοντάς το έχω μια αμφιβολία ώς προς τα πού αναφερόταν ο Νέσμπο. Ίσως και στον ήρωά του? Όποιος διαβάζει Χόλε θα καταλάβει.


Για όποιον πάντως σκοπεύει να διαβάζει το Χιονάνθρωπο χωρίς να έχει διαβάσει πρώτα το Λυτρωτή θα πρότεινα να μην το κάνει. Όχι γιατί θα χάσει κάποια σύνδεση όσο αφορά την υπόθεση,αλλά γιατί προσωπικά πιστέυω οτι ο Λυτρωτής είναι βιβλίο ορόσημο για τη μετέπειτα ψυχοσύνθεση του Χόλε..
Διαβάστε και θα δείτε..!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου