Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: JOHN VERDON



 Γεννημένος το 1947 στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης, ο John Verdon αφιέρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του στο χώρο της διαφήμισης. Τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να παραιτηθεί και να μετακομίσει μαζί με την σύζυγό του σε μια ορεινή περιοχή της υπαίθρου, όπου έπειτα από δική της παρότρυνση ξεκίνησε το γράψιμο.


Το πρώτο του μυθιστόρημα, Σκέψου Έναν Αριθμό, κυκλοφόρησε το 2010 και άμεσα έγινε best seller. Η επιτυχία της πρώτης προσπάθειας έγινε το έναυσμα ώστε να γράψει την συνέχειά του μέσα σε δύο χρόνια με τα βιβλία Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά και Άσε το Διάβολο Ήσυχο. Η σειρά των  βιβλίων στηρίζεται στον κεντρικό ήρωα του Βέρντον, τον συνταξιούχο αστυνομικό Ντέιβ Γκάρνει, ο οποίος φημίζεται για την ικανότητά του να επιλύει μυστήρια και να μπαίνει στην ψυχολογία των serial killers.
Ο Βέρντον δεν έκρυψε ποτέ ότι ο χαρακτήρας του ήρωα του στηρίζεται στον ίδιο. Όσο αφορά τον τρόπο σκέψης του, τις αδυναμίες αλλά ακόμα και τις συνήθειές του. Άλλωστε, και αυτός στο πρώτο βιβλίο μας συστήνεται ως έναν άνθρωπο που κουρασμένος από την ζωή στην πόλη, μετακομίζει με την σύζυγό του στην επαρχία.
Στην ερώτηση γιατί προτιμά να γράφει θρίλερ μυστηρίου, ο Βέρντον απαντά: H ζωή είναι μια ανακάλυψη. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την τάση να ανακαλύπτει και ο ήρωας του βιβλίου κάνει ακριβώς αυτό. Όλοι έχουμε μυστικά και ενώ δεν είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, αναμένουμε από τους άλλους να είναι αληθινοί απέναντί μας. Περιμένουμε τους άλλους να είναι "διαφανείς" ενώ την ίδια στιγμή φοβόμαστε μην τυχόν είμαστε αρκετά "διαφανείς" προς αυτούς. Οι Αστυνομικές  ιστορίες έχουν κατά βάση ηθική αρχή. Όχι γιατί πάντα κερδίζει ο καλός, αλλά γιατί κυριαρχούν η αντικειμενικότητα και η αλήθεια έναντι του προσωπικού όφελος.
Ο Τζόν Βέρντον τον περασμένο Μάιο, επισκέφτηκε την Αθήνα και παρουσίασε το τελευταίο βιβλίο του, Άσε το Διάβολο Ήσυχο. Εκεί αποκάλυψε ότι η σειρά με ήρωα τον Ντέιβ Γκάρνει θα έχει και συνέχεια. Την αναμένουμε λοιπόν μέσα στο 2014.. Όπως αναμένουμε και την ταινία. Οι φήμες λένε οτι ο ρόλος του ντετέκτιβ δόθηκε στον Ρίτσαρντ Γκίρ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου