Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

THE TWELVE-JUSTIN CRONIN



Και να φανταστείς ότι αυτός ο καθηγητής πανεπιστημίου, έκατσε και έγραψε το Πέρασμα για πλάκα, ύστερα από παρότρυνση της 5χρονης κόρης του, η οποία του ζήτησε μια ιστορία για ένα κορίτσι που σώζει τον κόσμο. Και μέσα σε όλα αυτά, κατέληξε με ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει στον χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας την τελευταία 20ετια. Και αφού κάποιος διαβάσει και το δεύτερο μέρος, μπορεί με ασφάλεια να πει κάτι τέτοιο.  
Ο τίτλος The Twelve. Είναι αυτό ακριβώς που φανταζόμαστε. Η ιστορία επικεντρώνεται στους 12 του βιβλίου. Τους 12 "Μιαρούς", τα βαμπίρ, όπως θες πες τα.. Η ζωή πριν και μετά από το Zero Hour. Εμείς συνεχίζουμε με τους γνωστούς συμπαθείς χαρακτήρες που γνωρίσαμε στο Πέρασμα. Ενώ ο Cronin, μας παρουσιάζει λίγο πολύ την ζωή των 12, πριν από το ξέσπασμα. Θα τους συμπαθήσεις λες ως απλούς ανθρώπους.. Ούτε καν!
Όσο προχωράνε τα κεφάλαια μπαίνουν και άλλοι χαρακτήρες, άλλα γεγονότα, νέες πληροφορίες. Για μένα ήταν έκπληξη, ότι παρόλο τον όγκο, τα θυμάσαι όλα. Εκεί ίσως να στηρίζεται η επιτυχία του Cronin. Καταφέρνει να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ο οποίος άθελά του, απορροφά όλες τις πληροφορίες, κρατώντας μια ροή, τέτοια που τον εισάγει μέσα στην ιστορία ακούραστα και ως κάτι φυσικό. Με άλλα λόγια, είναι σαν να το ζεις. Και εδώ έρχεται και δένει το σχόλιο του Κίνγκ για το βιβλίο " Ο κόσμος σου αλλάζει".
Πραγματικά, δεν ξέρω τι έχουμε να περιμένουμε στο τρίτο μέρος της τριλογίας. Το απόγειο του Twelve είναι η μάχη στο τέλος, για την οποία σίγουρα ο Scott θα βάλει όλη του τη μαεστρία στην κινηματογραφική μεταφορά. Το τέλος φτάνει, σκεφτήκαμε ότι πάει ξεμπερδέψαμε από δαύτους.. Τα καλά μας τα φύλαγε ο Cronin για τις τελευταίες 10 σελίδες.
Το βιβλίο κυκλοφορεί προς το παρόν στα αγγλικά (σιγά μην περιμέναμε). Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Cronin, ανέφερε ότι η τριλογία θα κλείσει μέσα στο 2014 ή το αργότερο το 2015.. Ας ελπίσουμε να 2014 να είναι πιο εμπνευσμένη χρονιά για αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου