Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΥΓΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ- ANN CLEEVES



Είχα ακούσει για την συμπάθεια και την αναγνώριση που είχε η Ruth Redell στην Ann Cleeves. Λίγο αυτό, λίγο ο ρόλος της εξαιρετικής Brenda Blethyn, στην τηλεοπτική σειρά που βασίστηκε στα βιβλία της, αρκεί για να τα ξεκινήσεις.
Το συγγραφικό έργο της Cleeves, είναι συνδεδεμένο με ένα όνομα, Vera Stanhope, η κεντρική ηρωίδα ντετέκτιβ. Καμία σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει. Υπέρβαρη, λίγο αλκοολική, μοναχική, εγωκεντρική, με δόσεις αυτοσαρκασμού που σε κάνουν να την συμπαθείς παρόλα αυτά με την πρώτη.
Ευτυχώς, οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι την ανακάλυψαν, και όλα τα βιβλία της σειράς από πέρυσι κυκλοφορούν στα ελληνικά. Οι υποθέσεις δεν σχετίζονται άμεσα, καλό είναι όμως να διαβαστούν με την σειρά.
Κάπως έτσι, ξεκίνησα και εγώ τον Υγρό Θάνατο. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου, η ατμόσφαιρα μυστηρίου είναι εμφανής. Οι σκηνές φόνου είναι προσεγμένες και λεπτομέρειες. Μέχρι να έρθει και να επέμβει η Βέρα με ..θρασύ και άκομψο τρόπο. Μόνο από τις ανακρίσεις αρκεί για να την αγαπήσεις!
Η υπόθεση αφορά της εύρεση δύο άγνωστων μεταξύ τους νεαρών παιδιών, δολοφονημένων μέσα στο νερό και σκεπασμένων με λουλούδια. Η σύνδεση και η οδήγηση προς των δολοφόνο αργεί λίγο να γίνει και μας βγάζει την ψυχή.. αλλά τα τρεχάματα της ντετέκτιβ και η διαβολική σκέψης της ας πούμε πως μας αποζημιώνει.
Το βιβλίο έχει ήδη μεταφερθεί στην μικρή οθόνη από το Itv. Χωρίς ελληνικούς υπότιτλους αλλά αξίζει και μόνο για την εξαιρετική προφορά της Brenda Blethyn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου