Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ-STEPHEN KING



Το Κινητό είναι ένα βιβλίο που πήρε στον Κίνγκ περίπου ένα χρόνο να το γράψει. Δηλαδή, ένα μικρό διάλειμμα σε σχέση με αυτά που μας έχει συνηθίσει. Μια σύντομη ιστορία, η οποία άνετα θα γινόταν ταινία (και θα γίνει όπως μάθαμε), στην οποία δεν λείπει η φαντασία αλλά ούτε και τα μηνύματα. Σε σχέση με τα υπόλοιπα βιβλία του Κίνγκ σε καμιά περίπτωση δεν κατατάσσεται στα τοπ αλλά ότι και να γράψει ο Κινγκ κινείται στα όρια του best seller, ακόμα και αν συγκριτικά με τους υπόλοιπους συγγραφείς είναι μέτριο.
Για την ιστορία, ένα ωραίο πρωινό, ένας Παλμός μεταδίδεται μέσα από τα κινητά τηλέφωνα με αποτέλεσμα να μετατρέπει τους χρήστες σε ζόμπι. Πολλοί αναμέναμε ο Κίνγκ να έχει ζηλέψει τα τρομακτικά ζόμπι του Ρομέρο. Καμία σχέση! Στην ιστορία του Κίνγκ, τα ζόμπι ή οι Άνθρωποι των Κινητών όπως τους ονομάζει δεν πεινάνε.. Πρόκειται κυρίως για άβουλα όντα, τα οποία χάνουν την έννοια της συνείδησης και του συναισθήματος. Σύντομα, ο κόσμος μοιράζεται μεταξύ των κανονικών ανθρώπων και των Ανθρώπων των Κινητών. Και αν και η υπόθεση εκτυλίσσεται το 2006, είναι ολοφάνερο ακόμα και τότε ποιά ήταν η αναλογία αυτών που είχαν κινητό με αυτούς που δεν είχαν.
Εν μέρει ένα προφητικό βιβλίο. Ελάχιστα χρόνια πριν την επανάσταση των smartphones και ο Κίνγκ θέτει ως θύματα τους εξαρτημένους χρήστες των κινητών τηλεφώνων. Αυτοί είναι που πρώτοι "κολλάνε'' τον ιό, ο οποίος τους κάνει να χάνουν την ατομικότητά τους και να οδηγούνται μέσα από μια μαζική σκέψη, όπως την ονομάζει.
Περισσότερα για το πώς ξέσπασε αυτός ο ιός δεν αναφέρονται στο βιβλίο. Μπορεί να ήταν τρομοκρατική ενέργεια, μπορεί και τεχνολογικό λάθος. Σε αυτό δεν φαίνεται να δίνει σημασία ο Κίνγκ, παρά μόνο στον πόλεμο της ατομικότητας με την μαζική σκέψη.
Το βιβλίο αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους το 2014 με πρωταγωνιστή στο ρόλο του Κλέι τον John Cusack. Ότι πρέπει για το ρόλο. Λογικά το casting θα είναι επίσης μικρό καθώς όπως αναφέρθηκε παραπάνω δεν ήταν και πολλοί οι επιζώντες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου