Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΗΣΥΧΟ-JOHN VERDON



Το Άσε το Διάβολο Ήσυχο είναι σίγουρα το βιβλίο με το οποίο δεν πρέπει κάποιος να γνωρίσει το Verdon. Και αυτό γιατί αν ξεκινήσεις από αυτό δεν θα εκτιμήσεις τον ίδιο τον συγγραφέα, ούτε τον πολύπλοκο χαρακτήρα του Ντετέκτιβ Γκάρνει.
Στο τρίτο βιβλίο της σειράς ο συνταξιούχος αστυνομικός δέχεται το τηλεφώνημα μιας παλιάς φίλης δημοσιογράφου, η οποία ζητάει τη βοήθειά του στο project της κόρης της σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν τον θάνατο οι συγγενείς των θυμάτων ενός serial killer με το ψευδώνυμο ο Καλός Ποιμένας. Το project έχει τη reality show και σύντομα ο Γκάρνει μπλέκεται και πάλι σε μια ιστορία κυνηγητού, αφού ξυπνάει ο δολοφόνος και ο ίδιος γίνεται για ακόμα μια φορά στόχος.
Και ενώ δεν περιλαμβάνει το μυστήριο και τις ανατροπές του πρώτου βιβλίου, η τρίτη προσπάθεια του Verdon ίσως και να είναι πιο ολοκληρωμένη και ώριμη. Εδώ για πρώτη φορά καταπιάνεται με την κακή φύση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, του θεάματος και του "διαβολικού" υλισμού.
Για τον Verdon, η τρίτη ιστορία του Γκάρνει δεν είναι το τέλος.. όπως και ο ίδιος σχολίασε είναι πιθανόν η μέση της σειράς. Κάπου εκεί στη μέση του βιβλίου μέσω του ήρωα του σχολιάζει "πόσες υποθέσεις είναι ακόμα ανεξιχνίαστες. Πόσοι δολοφόνοι ακόμα ελεύθεροι"...
Και κάπου εκεί σαν αναγνώστης και οπαδός του Verdon αναρωτιέσαι.. Πόσα να αντέξει ακόμα αυτή η γυναίκα του.. Και γιατί άραγε αυτός ο άνθρωπος πήρε σύνταξη από την αστυνομία?
Μέχρι το τέλος έχουμε ακόμα δρόμο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου