Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Real World- NATSUO KIRINO





To αρχικό ηθικό δίδαγμα διαβάζοντας το Real World είναι: Mη κρίνεις κάποιον από την εμφάνιση. Γιατί βλέπεις αυτή τη χαμογελαστή Γιαπωνεζούλα και σκέφτεσαι είναι δυνατόν αυτή να έχει γράψει κάτι τέτοιο?Είναι και έχει γράψει και χειρότερα είναι η απάντηση!

Το Real World προσωπικά θα το χαρακτήριζα εκνευριστικά ρεαλιστικό, εώς και σοκαριστικά. Όχι τόσο για την υπόθεση όσο για τις σκέψεις των χαρακτήρων. Σκέψεις που πάνω κάτω όλοι μπορεί να έχουμε κάνει αλλά κανείς δεν τις φωνάζει.

Η Κιρινο με αυτό το βιβλίο δυεισδίει στο κόσμο των εφήβων και πλέκει την υπόθεση μέσα από τα μάτια του καθενός ξεχωριστά. Το βιβλίο χωρίζεται σε κεφάλαια σύμφωνα με τα οποία ο κάθε χαρακτήρας αφηγείται την ιστορία μέσα από τα δικά του μάτια και κάθε φορά προσθέτει και νέα στοιχεία. Κάτι σαν άλμπουμ ημερολογιών. 

Και κάπως έτσι καταλαβαίνεις τι σημαίνει Real World. Σύμφωνα με την συγγραφέα ο πραγματικός κόσμος δεν είναι ιδεατός για όλους. Ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται ως πραγματικό κόσμο αυτόν που βλέπει αυτός, και αυτό διαφέρει για όλους. Αναπόφευκτα, η μη αντίληψη του κόσμου του άλλου μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία.

Και κάπως έτσι τελειώνει και το βιβλίο. Με ένα τραγικό μήνυμα..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου