Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

1Q84 (ΒΙΒΛΙΟ 2)-HARUKI MURAKAMI







Στο δεύτερο μέρος του 1Q84 η υπόθεση εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς. Τα γεγονότα ξεπετάγονται παντού και δεν προλαβαίνεις να συνέλθεις από το ένα, έρχεται ακόμα ένα περισσότερο σοκαριστικό.

Και ενώ στο πρώτο μέρος το βιβλίο έκλινε προς μια ρομαντική ιστορία, στο δεύτερο μεταλλάσσεται σε ένα ψυχολογικό θρίλερ. Οι σελίδες γυρίζουν χωρίς να το καταλάβεις μέχρι που φτάνεις στο πολύ γνώριμο σημείο του Μουρακάμι, το μεταφυσικό.
Εδώ, οι δύο ήρωες του βιβλίου. η Αομάμε και ο Τένγκο, φαίνονται να αντιλαμβάνονται την κοινή τους πορεία. Να αναζητούν ο ένας τον άλλον μέσα στο σύμπαν του Μουρακάμι. Σε ένα έτος μη υπαρκτό για όλους . Επισημαίνει τον σημαντικό ρόλο και των δύο μέσα σε αυτό το σύμπαν, ο οποίος θα κορυφωθεί στο τρίτο μέρος.
Το Βιβλίο 1 ήταν κυρίως μια γνωριμία με τους δυο χαρακτήρες, για τη ζωή τους, το παρελθόν, τα πάθη και τις αδυναμίες τους. Στο Βιβλίο 2 ο Μουρακάμι, επικεντρώνεται στα Ανθρωπάκια και  τις Χρυσαλλίδες, για τα οποία δίνει αρκετές πληροφορίες αλλά δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

Για τον Τέγκο, πλησιάζει η στιγμή που μέσα στη μοναξιά του αναγνωρίζει τον σκοπό του. Η Αομάμε αντιθέτως συμβιβάζεται με αυτό νωρίτερα και μέσα από ένα γεγονός δένεται ασυναίσθητα με τον Τέγκο. Το γεγονός αυτό θα το περιέγραφα ως μια συνάντηση μυστήρια και τρομακτική.

Απομένει να δούμε πώς θα καταλήξει αυτή η ιστορία στο τρίτο μέρος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου