Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΠΟΛΛΑ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΟΡΤΩ



Ο Άνθρωπος που έτρωγε πολλά, έπεσε στα χέρια μου έπειτα από παρότρυνση φιλικού προσώπου. Και ενώ δεν τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια για τους Έλληνες μυθιστορηματογράφους, το συγκεκριμένο διαβάζεται χωρίς διάλειμμα.
Για τον Αύγουστο Κορτώ έμαθα τα εξής, είναι Θεσσαλονικιός και διαμένει στα Εξάρχεια. Ασχολείται με τις μεταφράσεις και γράφει από μικρή ηλικία και το πραγματικό του όνομα είναι Πέτρος Χατζόπουλος.
Μια πρώτη εμπειρία που αποκόμισα διαβάζοντάς τον είναι ότι προσφέρει γέλιο. Ελαφρύ, ευκολοδιάβαστο και προσιτό. Προσωπικά, με κέρδισε από το πρώτο κιόλας κεφάλαιο του βιβλίου, με το φόβο του για ..τις κατσαρίδες.
Διαβάζοντας τον Άνθρωπο που Έτρωγε Πολλά, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με αστυνομικό μυθιστόρημα, αλλά πρόκειται για μια προσωπική αφήγηση του συγγραφέα, νιώθεις ότι διαβάζεις τα προσωπικά γράμματα ενός φίλου σου. Θα έλεγα email αλλά ο ίδιος ο Κορτώ δηλώνει άσχετος με την τεχνολογία.
Το βιβλίο αποτελείται από κεφάλαια με έξυπνους και παιχνιδιάρικους τίτλους, καθένα από τα οποία αφηγείται προσωπικές στιγμές και εμπειρίες από την ζωή του συγγραφέα, πάντα με χιουμοριστικό στοιχείο. Το χιούμορ είναι διάσπαρτο στις σελίδες ενώ ο Κορτώ αναφέρει ότι είναι λάτρης της κωμωδίας και αυτό αντιπροσωπεύει.
Προσωπικά, το βρήκα μια αξιέπαινη προσπάθεια του έλληνα συγγραφέα, τον οποίο μέχρι πρότινος δεν είχα καν ακουστά. Σίγουρα, αν πέσει βιβλίο του στα χέρια σας αξίζει να δώσετε προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου