Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΚΡΥΦΟΣ ΚΗΠΟΣ- NIGEL McCRERY



Μια μίξη Δέκατης Εντολής και Criminal Minds. Yποθέτοντας βέβαια ότι ο McCrery δεν θα είναι φαν του Κοκκινόπουλου.. λίγο η τάση για συμπεριφορική ανάλυση, λίγο η συναισθησία, λίγο ότι είναι και ο ίδιος πρώην αστυνομικός, τότε μάλλον οπαδός του Criminal Minds είναι.
Γιατί λίγο πολύ, ο Κρυφός Κήπος θα μπορούσε να είναι άνετα ένα από τα επεισόδια της δημοφιλούς σειράς. Ευανάγνωστο και ελαφρύ, το διαβάζεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας καθώς δεν απαιτεί και ιδιαίτερη προσήλωση.
Το story, δηλητηριασμένες γριές διασκορπισμένες σε όλη την Αγγλία και ο "συναισθησιακός" επιθεωρητής Λάπσι, να κυνηγά μια άλλη κοινωνιοπαθή γριά με χόμπι τα δηλητηριώδη φυτά.
Καμία αγωνία και καμιά απειλή, όπως μας προιδέασαν οι Βρετανοί κριτικοί. Αυτό που μένει είναι μια έξυπνη ιστορία, για όποιον βέβαια δεν έχει διαβάσει χιλιάδες παρόμοιες και η εντύπωση (καλή μάλλον!) ότι τα sequel του McCrery αξίζει να διαβαστούν.. αν τα βρούμε!
Αναφορικά με το ύφος του McCrery, ας πούμε ότι "παλεύουν" ο αστυνομικός και ο λογοτέχνης μέσα του και μάλλον προς ισοπαλία οδηγούμαστε. Δεν αποκλείεται να είναι και επηρεασμένος από την Ρουθ Ρέντελ, στην πιο αρχάρια μορφή της. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και δεδομένου ότι και ο ίδιος είναι πλέον επιτυχημένος παραγωγός σειρών του BBC (βλέπε New Tricks), θα μπορούσε κάποιος άνετα να πει ότι τα βιβλία του είναι καλογραμμένα σενάρια.. Όχι ότι μας χαλάει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου