Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΜΕΣΙΣ- JO NESBO



Έχοντας διαβάσει τα βιβλία του Νέσμπο με ανακατεμένη σειρά και με τελευταίο το Νέμεσις, το μόνο που αξίζει να σχολιαστεί είναι ότι ποτέ δεν γίνεται βαρετό. Αντιθέτως, ο Νέμπο αφήνει τα καλύτερα για το τέλος. Γι αυτό και το Νέμεσις στην πράξη είναι ένα προκαταρκτικό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Μέσα σε όλη την σειρά του Χάρι Χόλε , προσωπικά θα ξεχώριζα μια (υπό) τριλογία με θέμα την διαφθορά στο σώμα και αρχή τον Κοκκινολαίμη και αποκορύφωμα το Αστέρι του Διαβόλου. Το Νέμεσις λοιπόν, είναι το χτίσιμο, η προετοιμασία για το χαμό που ακολουθεί στο Αστέρι του Διαβόλου. Γιατί εδώ αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ο Χάρι Χόλε τι τον περιμένει..
Για την ιστορία, ένας ληστής τραπεζών (στο Όσλο εννοείται) έχει ως χόμπι να αρπάζει τα χρήματα και να αφήνει και ένα πυροβολημένο θύμα. Το πράγμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν βρίσκεται δολοφονημένη μια παλιά γνωστή του Χόλε από παρόμοιο όπλο. Όπλα που όπως αποδεικνύεται προέρχονται από ένα δίκτυο παράνομης εμπορίας (..ψύλλοι στα αυτιά μας μπήκαν).
Τα καλά της υπόθεσης, η Ράκελ βρίσκεται κάπου στη Μόσχα και η υπόθεση σχεδόν λύνεται. Το κακό της υπόθεσης, είναι ότι σχεδόν λύνεται.
Good news..  To cockroaches επιτέλους κυκλοφόρησε στα Αγγλικά και σύντομα θα μάθουμε τι έκανε ο Χάρι στο Χονγκ Κονγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου