Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΙΕΡΟΚΥΡΗΚΑΣ- CAMILLA LACKBERG



Το δεύτερο βιβλίο της σειράς με ήρωες τον Πάτρικ και την Ερίκα. Έχοντας πάει από το πρώτο (Η Παγωμένη Πριγκίπισσα) απευθείας στο πιο πρόσφατο (Το Παιδί από τη Γερμανία), φαίνεται ότι το μοντέλο παραμένει ίδιο. Οι ζωές των ηρώων "τρέχουν" μέσα από παράξενες και μυστηριώδεις ιστορίες.
Στην υπόθεση αυτή, βρίσκουμε την Ερίκα εκεί που την αφήσαμε, έγκυο στο σπίτι, και το Πάτρικ να έχει αναλάβει πλήρη καθήκοντα στο αστυνομικό τμήμα τη Φιελμπάκα.
Τα μυστήρια της Φιελμπάκα (έτσι είναι και η ονομασία της τηλεοπτικής σειράς), συνεχίζονται όταν το πτώμα μιας Γερμανίδας τουρίστριας ανακαλύπτεται σε ένα τουριστικό σημείο του νησιού. Από κάτω από το πτώμα ανακαλύπτονται δυο ακόμα σκελετοί γυναικών που αναζητούνταν εδώ και τριάντα χρόνια.
Η Λάκμπεργκ εδώ, ακολουθεί το ίδιο μοτίβο. Η υπόθεση εκτυλίσσεται παράλληλα με αφήγηση του παρελθόντος και τα κεφάλαια εναλλάσσονται παράλληλα.
Στην ιστορία εμπλέκεται μια οικογενειακή βεντέτα, η οποία επίσης κρατάει χρόνια. Η αφήγηση πλέκεται γύρω από αυτή την ιστορία και ο δολοφόνος αργεί πολύ να εμφανιστεί.
Το αρνητικό της ιστορίας, η Ερίκα δεν εμπλέκεται τόσο στην επίλυση της υπόθεσης. Αναγκαστικά, θα λέγαμε! Το θετικό είναι ότι το βιβλίο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας οδηγός για το Πώς να διώξετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Χιουμοριστικές καταστάσεις που φτάνουν στα όρια της παράνοιας.!
Όπως έχει αναφερθεί ξανά, η Λάκμπεργκ ξέρει να κρατά το ενδιαφέρον και να συνδυάζει μυστήριο και χιούμορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου