Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΙ-STEPHEN KING



Το συγκεκριμένο βιβλίο το ξεκίνησα πριν 7 χρόνια μόλις είχα ενθουσιαστεί από τη καφρίλα του Κινητού .Διάβασα ένα κεφάλαιο και κάπου εκεί το παράτησα. Και αυτό γιατί αν είσαι σε mood βιβλίων του Κινγκ όπως το Κριστιν,το Stand ή το Bag of Bones τότε καλύτερα βάλτο στην άκρη για το τέλος.
"Η Ιστορία της Λισι" δεν είναι  ένα κλασικό best seller του Κινγκ, δεν έχει σκοπό να τρομάξει. Μία ιστορία αγάπης γράφει στο οπισθόφυλλο και κάπου εκεί ο οπαδός του Κινγκ λέει "Πάει!!Τα έπαιξε και αυτός"!
Η αλήθεια είναι οτι πρόκειται για ένα αριστούργημα, υποτιμημένο απο την αγορά, μακριά απο το παιχνίδι του μάρκετινγκ. Ίσως να είναι και μια κατάθεση του συγγραφέα προς το κοινό του, να γράψει κάτι που θέλει να μοιραστεί μέσα σε αυτές τις σελίδες χαρτιού και μόνο εκεί.Άλλωστε η άποψη αυτή εκφράζεται και μέσα απο τον ήρωα του βιβλίου που πρόκειται για ένα νεκρό διάσημο συγγραφέα, ο οποίος θεωρεί οτι η μεγαλύτερη συγγραφική του επιτυχία, ένα βιβλίο που έγινε και ταινία, είναι και η μεγαλύτερη προσωπική του αποτυχία.
Αν μπορούσαμε να βάζαμε τίτλους σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου βάσει του τί συναισθήματα δίνει ο Κινγκ θα χωριζόταν στα εξής: ΘΛΙΨΗ-ΕΡΩΤΑΣ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ-ΑΓΩΝΙΑ-ΓΑΛΗΝΗ .Ολα αυτά γυρνώντας λίγες σελίδες.Φυσικά, δεν λείπει και ο τρόμος. Το στοιχείο του τρόμου βρίσκεται και αυτό σε διάφορα σημεία του βιβλίου .Κάπου ανάμεσα στο συναίσθημα και τον..Χανκ Γουίλιαμς.
Ο Κίνγκ μεταφέρει τον πόνο και την παράνοια μέσα σε ένα φανταστικό κόσμο που έχει πλάσει ο νεκρός συγγραφέας του βιβλίου και στον οποίο μεταφέρεται και η σύζυγός του. Κάποιοι λένε οτι αυτός ο κόσμος με την λίμνη και το δάσος είναι αυτός που πάντα επισκέπτονται αναγνώστες και συγγραφείς όταν χάνονται σε ένα βιβλίο. Αλήθεια ή ψέματα?Θα δείξει...
"Η Ιστορία της Λίσι" είναι ενα καλό μπουλ του Κινγκ (..κρατήστε το αυτό! ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου