Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ- CAMILLA LACKBERG



Μια από τις πιο πετυχημένες σύγχρονες Σκανδιναβές συγγραφείς. Ξεκίνησα να τη διαβάζω καθαρά από περιέργεια και με σεβασμό στους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων της Σουηδίας.
Η υπόθεση εκτυλίσσεται στη Φιελμπάκα (ακόμα ψάχνω να τη βρω στο χάρτη), ένα μικρό παραθαλάσσιο μέρος της Σουηδίας,  όπου έχει περάσει τα παιδικά της χρόνια η ήρωας του βιβλίου, η επίσης συγγραφέας Ερίκα. Εκεί με τη βοήθεια ενός παλιού φίλου και αστυνομικού (που αργότερα θα παίξει ρόλο στη ζωή της..) προσπαθούν να διαλευκάνουν μια υπόθεση αυτοκτονίας-δολοφονίας.
Τα βιβλία της Λάκμπεργκ στηρίζονται όλα στους ίδιους ήρωες, κάθε φορά με διαφορετικές υποθέσεις. Διαβάζοντας την Παγωμένη Πριγκίπισσα (το πρώτο από την σειρά της), δεν θα έλεγα ότι κάποιος θα αγωνιά για το επόμενο. Το σίγουρο όμως είναι ότι με την πρώτη ευκαιρία θα διαβάσει και το δεύτερο. Γιατί αυτό..?
Με τη Λάκμπεργκ απλά περνάς καλά. Μυστήριο και καλογραμμένη υπόθεση με έντονο το χιουμοριστικό στοιχείο. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές μπορεί να διαβάζεις και να γελάς μόνος σου.
Οι ήρωες απλοί, καθημερινοί με αδυναμίες και αρκετά συμπαθητικοί. Πολλοί μπορούν να βρουν και κοινά στοιχεία με την Ερίκα.
Το διαβάζεις απλά γιατί το ελαφρύ και διασκεδαστικό χρειάζεται και αυτό στη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου